متاریدینگ

آموزش و بررسی روش ها و ابزار تندخوانی

متاریدینگ

آموزش و بررسی روش ها و ابزار تندخوانی

سلام خوش آمدید

تا حالا به این فکر کردی که چه‌جوری راه خانه مادربزرگت را به یاد می‌آوری؟ وقتی ریاضی یاد می‌گیری، اطلاعاتت کجا می‌روند؟ چه‌جوری می‌توانی پلک بزنی بدون این که حتی به آن فکر کنی؟ رویاها و خواب‌هایی که می‌بینی از کجا می‌آیند؟

جواب در یک کلمه خلاصه می‌شود: "مغز"

مغز است که تمام این کارها را به علاوه هزاران وظیفه دیگر در بدن تو انجام می‌دهد. در واقع می‌توانیم بگوییم که مغز فرمانده بدن است و تمام فعالیت‌های بدن را – حتی وقتی که تو خوابی- کنترل می‌کند. این کار برای مغز که شبیه یک اسفنج بزرگ، خاکستری و پر از چین‌وچروک است، زیاد هم سخت نیست. مغز از بخش‌های مختلفی ساخته شده که همگی با هم کار می‌کنند.

5 تا از این بخش‌ها بازیکنان کلیدی تیم مغز هستند:

1. مُخ
2. مُخچه
3. ساقه مغز
4. غده هیپوفیز (بگو: هی+پُ+فیز)
5. هیپوتالاموس (بگو: هی+پُ+تا+لا+موس)

بزرگ‌ترین بخش:  مُخ

بزرگ‌ترین بخش مغز اسمش مُخ است که 85 درصد وزن مغز را تشکیل می‌دهد. کار مخ فکر کردن و کنترل حرکت عضلات ارادی بدن تو است. می‌پرسی عضلات ارادی یعنی چه؟ خوب، ارادی یعنی اگر دلت بخواهد آن عضلات را حرکت می‌دهی و اگر نخواهی، آن‌ها هم حرکت نخواهند کرد. مثلاً تو خودت تصمیم می‌گیری راه بروی، فوتبال بازی کنی و یا چیزی را از روی زمین برداری. پس حرکت ماهیچه‌های پا و دست ارادی است.


وقتی که شدیداً مشغول تفکر هستی، در واقع داری از مُخت استفاده می‌کنی. تو به مخ احتیاج داری تا بتوانی مسئله‌های ریاضی را حل کنی، بازی کامپیوتری‌ات را انجام دهی و یا نقاشی بکشی. خاطرات تو هم در مُخ نگه‌داری می‌شوند. خاطرات دو دسته هستند: خاطرات کوتاه‌مدت (مثلاً این که دیشب شام چه خورده‌ای؟) و خاطرات بلندمدت (مثل به یاد آوردن اسم دوست دوران مهد کودکت در 3 سال پیش).
یکی دیگر از کارهای مخ، استدلال کردن است. مثلاً وقتی که مادرت به تو می‌گوید که باید اول تکالیفت را انجام دهی تا اجازه تلویزیون تماشا کردن داشته باشی، تو با مُخت استدلال می‌کنی که بهتر است هرچه زودتر به سراغ تکالیف مدرسه‌ات بروی تا بعد بتوانی کارتون مورد علاقه‌ات را ببینی.
مخ دو نیمه دارد که هر کدام در یک طرف سر قرار دارند. بعضی از دانشمندان عقیده دارند که نیمه‌ی راست به انسان کمک می‌کند که در مورد چیزهای مطلق مثل موسیقی، رنگ‌ها و شکل‌ها فکر کند. نیمه‌ی چپ هم گفته می‌شود که بیشتر کارهای تحلیلی را انجام می‌دهد، مثلاً در حل کردن مسئله‌های ریاضی و منطقی و صحبت کردن به انسان کمک می‌کند.


دانشمندان یک چیز جالب هم کشف کرده‌اند: این که نیمه‌ی راست مغز، نیمه‌ی چپ بدن را کنترل می‌کند و نیمه‌ی چپ مغز، نیمه‌ی راست بدن را در کنترل دارد.

حفظ تعادل بدن با مخچه

عضو مهم بعدی در تیم مغز، ‌اسمش مُخچه است. مخچه در پشت مغز قرار دارد، درست زیر مُخ. مخچه خیلی‌خیلی از مخ کوچک‌تر بوده و اندازه‌اش تقریباً 1/8 مخ است. اما با همه‌ی کوچکی‌اش بخش خیلی مهمی از مغز است که تعادل، حرکت و هماهنگی اعضای مختلف بدن را کنترل می‌کند. به کمک مخچه است که تو می‌توانی بایستی، تعادلت را حفظ کنی و در جهت‌های مختلف حرکت کنی.


یک موج‌سوار را در ذهنت مجسم کن که دارد با تخته‌ی مخصوصش روی موج‌ها حرکت می‌کند. این موج‌سوار برای حفظ تعادلش به چه چیزی احتیاج دارد؟ بهترین تخته موج‌سواری؟ سبک‌ترین لباس شنا؟ نه، او بیشتر از هرچیزی به مخچه‌اش نیاز دارد!

نفس کشیدن با فرمان ساقه مغز

بخش دیگر مغز که کوچک اما بسیار قدرتمند و توانا است، ساقه مغز می‌باشد که در زیر مخ و روبه‌روی مخچه قرار دارد. ساقه، نخاع را – که نخاع از پشت گردن تا پایین کمر امتداد دارد- به مغز وصل می‌کند. ساقه مغز مسئول تمام اتفاقات مهمی است که برای ادامه حیات در بدن تو می‌افتد، مانند نفس کشیدن، هضم غذا و گردش خون.
یکی از کارهای ساقه مغز، کنترل عضلات غیرارادی بدن تو است. عضلات غیرارادی آن‌هایی هستند که کارشان را خودبه‌خود انجام می‌دهند، حتی بدون این که تو در مورد آن‌ها فکر کنی. تو روی عضلات غیرارادی بدنت کنترلی نداری و نمی‌توانی حرکت آن‌ها را متوقف کنی. قلب و معده هر دو دارای ماهیچه‌های غیرارادی هستند و این ساقه مغز است که به ماهیچه‌ی قلب می‌گوید وقتی که تو داری دوچرخه‌سواری می‌کنی، با سرعت بیشتری خون را در بدنت پمپاژ کند.

همچنین ساقه مغز است که به ماهیچه‌ی معده فرمان می‌دهد عمل گوارش و هضم غذا را انجام دهد.
کار دیگری که ساقه مغز انجام می‌دهد این است که میلیون‌ها پیغام ردوبدل شده بین مغز و بقیه اعضای بدن را دسته‌بندی و کنترل می‌کند. شاید بتوانیم بگوییم که ساقه،‌ در واقع منشی مغز است. وای، چه شغل مهمی!

غده هیپوفیز، کنترل‌کننده رشد بدن

غده هیپوفیز خیلی‌خیلی کوچک است، تنها اندازه یک نخود کوچک! وظیفه‌اش هم تولید و آزاد کردن هورمون‌ها در بدن است. تو رشد می‌کنی، نشانه‌اش هم این است که لباس‌های سال قبل برایت کوچک و تنگ شده‌اند. اما دلیلش چیست؟ این در واقع شاهکار غده هیپوفیز است که با آزاد کردن هورمون‌های مخصوصی باعث رشد تو می‌شود. غده هیپوفیز در دوران بلوغ هم نقش خیلی مهمی ایفا می‌کند. دوران بلوغ زمانی است که دخترها و پسرها دچار بزرگ‌ترین تغییرات جسمی و روحی شده و آرام آرام به زن‌ها و مردها تبدیل می‌شوند. تمام این اتفاقات را غده هیپوفیز به همراه هورمون‌هایش فرماندهی می‌کند.
این غده کوچک نقش مهمی هم در ساختن هورمون‌های دیگر دارد، مانند آن هورمونی که مقدار قند و آب موجود در خون را کنترل می‌کند. همچنین به سوخت‌وساز بدن هم کمک می‌کند. سوخت‌وساز یعنی هرچیزی که در بدن اتفاق می‌افتد تا باعث شود که تو زنده بمانی، رشد کنی و انرژی بدنت تامین شود. نفس کشیدن، گوارش غذا و گردش خون بخشی از سوخت‌وساز بدن هستند.

هیپوتالاموس، کنترل کننده‌ی دمای بدن

هیپوتالاموس در مغز مثل یک تنظیم کننده دما عمل می‌کند که می‌داند دمای بدن تو چقدر باید باشد (حدود 37 درجه سانتی‌گراد). اگر بدن تو بیش از حد داغ شود، هیپوتالاموس فرمان عرق کردن می‌دهد. اگر بدنت بیش از حد سرد شود، هیپوتالاموس اعلام لرزیدن خواهد کرد. هر دوی این اتفاق‌ها – عرق کردن و لرزیدن- درواقع تلاش بدن برای برگرداندن دمای خود به حالت عادی است.

تو تعدادی عصب هم داری!

فهمیدیم که مغز فرمانده بدن است، اما او نمی‌تواند کارش را به تنهایی انجام دهد (یک فرمانده تنها به هیچ دردی نمی‌خورد!). مغز به تعداد خیلی زیادی عصب و یک چیز دیگر به اسم نخاع احتیاج دارد. نخاع یک رشته بلند از اعصاب است که داخل ستون فقرات (همان مهره‌هایی که از آن محافظت می‌کنند) قرار دارد. نخاع و اعصاب در مجموع سیستم عصبی بدن را تشکیل می‌دهند که میلیون‌ها پیغام‌ را در طول روز بین مغز و بقیه اعضای بدن ردوبدل می‌کند.اگر یک گیاه کاکتوس پر از خار از بالای قفسه اتاق سقوط کند و تو ببینی که درست در بالای سر خواهر یا برادرت است، مغز و سیستم عصبی تو با همکاری همدیگر پیغامی به بقیه اعضای بدنت می‌فرستند که واکنش نشان دهد. برای همین هم تو بالا و پایین می‌پری و با فریاد به خواهر یا برادرت می‌گویی که سرش را کنار بکشد. اگر هم خیلی فداکار باشی، ممکن است خودت را سپر بلای او بکنی و در یک عکس‌العمل سریع، کاکتوس را با دستت بگیری!
اما شاید برایت تعجب‌انگیز باشد که بدانی این عصب‌ها آن‌قدر ریزند که بدون میکروسکوپ دیده نمی‌شوند. سیستم عصبی از میلیون‌ها و میلیون‌ها نورون (بگو: نُ+رُن) تشکیل شده است. نورون‌ها سلول‌های خیلی‌خیلی ریز میکروسکوپی هستند. هر نورون شاخه‌های خیلی ریزی دارد که به کمک آن با نورون‌های دیگر ارتباط برقرار می‌کند.


وقتی که تو به دنیا آمدی مغزت با تمام نورون‌هایش متولد شد، اما خیلی از آن‌ها هنوز به هم وصل نشده بودند. وقتی که شروع به یاد گرفتن چیزها کردی، پیغام‌های عصبی بارها و بارها از یک نورون به نورون دیگر منتقل شدند. کم‌کم مغزت شروع کرد به ساختن یک‌سری اتصالات (همان مسیر) بین نورون‌ها، به این ترتیب اطلاعات می‌توانستند آسان‌تر و سریع‌تر بین نورون‌ها منتقل شوند. برای همین هم تو آرام‌آرام یاد گرفتی که کارها را بهتر و سریع‌تر انجام دهی. الان که به این سن رسیده‌ای، بین نورو‌ن‌های مغزت یک عالمه مسیر اتصالی وجود دارد.
حالا برگرد به گذشته، به اولین باری که بدون کمک دوچرخه‌سواری کردی. آن موقع مغز تو مجبور بود هم‌زمان به چند چیز فکر کند: رکاب زدن، حفظ تعادل و زمین نخوردن، کنترل فرمان دوچرخه، نگاه کردن به جاده و مسیر و احتمالاً ترمز گرفتن. اولش خیلی سخت بود، نه؟ اما سرانجام بعد از تمرین‌های بیشتر، نورون‌های مغز یک عالمه پیغام با هم ردوبدل کردند تا این‌که یک اتصال دائمی بین آن‌ها برقرار شد. حالا دیگر تو می‌توانی بدون این که زیاد نیاز به فکر کردن داشته باشی، دوچرخه‌ات را برانی و از سواری با دوچرخه لذت ببری. دلیلش این است که نورون‌ها بالاخره موفق شدند اتصال "دوچرخه‌سواری"را با یکدیگر برقرار کنند.

جایی برای احساسات

اگر بشنوی که مغز علاوه بر تمام کارهایی که گفتیم احساسات تو را هم کنترل می‌کند، تعجب می‌کنی؟ اگر تو همان اسباب‌بازیی که آرزویش را داشتی برای تولدت هدیه بگیری، خیلی خوشحال می‌شوی مگر نه؟ یا اگر خدای نکرده مادرت مریض شود، تو غمگین می‌شوی. اگر هم برادر کوچک‌ترت اتاقت را به هم بریزد عصبانی خواهی شد. تمام این احساسات از کجا می‌آیند؟ جواب مشخص است: مغز.

مغز انسان در هر طرف خود گروهی از سلول‌های مخصوص را هم دارد که اسمشان" آمیگدال" است.

دانشمندان عقیده دارند که این سلول‌ها مسئول احساسات ما هستند. خیلی طبیعی است که ما همه‌جور احساساتی داشته باشیم،‌ خوب و بد. بعضی وقت‌ها ممکن است کمی احساس ناراحتی کنی، بترسی و یا خوشحال باشی.

با مغزت مهربان باش

خوب، فکر می‌کنی چه‌کاری برای کمک به مغزت می‌توانی انجام دهی؟ خیلی کارها!
غذاهای سالم بخور. بهترین غذاها برای مغز آن‌هایی هستند که پتاسیم و کلسیم دارند، این دو ماده معدنی برای سیستم عصبی بدن انسان خیلی مفید هستند.

تا می‌توانی ورزش کن. فعالیت بدنی برای مغز و سیستم عصبی خیلی خوب است.

موقع دوچرخه‌سواری یا هر ورزش دیگری که احتمال ضربه خوردن به سر وجود دارد، از کلاه ایمنی استفاده کن.


یادت باشد که هروقت بزرگ شدی سیگار نکشی، داروهای غیرمجاز مصرف نکنی و از نوشیدنی‌های زیان‌آوری که در آن‌ها الکل وجود دارد دوری کنی.


مغزت را به کار بینداز! البته مغز همیشه در حال کار کردن است، اما منظور از این جمله این است که تا می‌توانی فعالیت‌های ذهنی انجام بده. مثلاً درسهایت را خوب بخوان، معما حل کن، پازل درست کن، نواختن یک ساز زیبا را یاد بگیر و تمرین کن، کار هنری درست کن و یا هرکار دیگری که هم برایت لذت‌بخش است و هم مغز تو را به فعالیت زیاد وامی‌دارد را انجام بده.

مترجم علمی و داستان پرداز: مستانه زاده رفیع / منبع : هفت سیب

نظرات (۱۱۱)

  • مرتضی برزگر
  • سلام واقعا دستتون درد نکنه لذت بردم از مطالبتون  و استفاده کردم .
    عالی بود...خیلی استفاده کردم...
    عالی بود واقعا از شما تشکر میکنم لطفا پست های بیشتری بزاریید.
  • ناهید مولایی
  • واقعا ممنون
    مطالب در حدی بود که ادمای مبتدی هم بفهمن و این عالیه و هم اینکه جوری بودن که ادم از خوندنشون لذت میبرد
    بازم ممنون
    خیلی خوب بود
    ممنون

    افتضاح

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    عالی بود

  • مونا نیکوکار
  • عالی بود.ممنون:)
    عالیه.

    لطفا بیشتر مطلب بگذارید. انتظار بیشتری داریم
    پاسخ:
    متشکرم
    چشــم
    اگه می شه از این مطالب خوب همیشه بزارید
    من واقعا از شما متشکرم اطلاعات بسیار عالی،جالب،جذاب،جامع وخوبی را در اختیار ما گذاشتید من سایتتان را در تبلتم  ثبت می کنم تا بعد ها هم از آن استفاده کنم.شما از بهترین سایت هایی هستید که تا حالا من برای موضوعات پزشکی به آن سر زدم........................
    پاسخ:
    متشکرم koo جان !
    امیدوارم همینطور باشه
    ببخشید می شه لطفا چند سایت پزشکی خوب به من معرفی کنید؟؟؟؟؟؟
    شکر بی حد و مرز برای خالق ایین همه نعمت برای ما خلق کرده ، ما هم پیشانی خود را بر سجده گاه فرود می آوریم تا باشد قطره ای از دریای بی کران نعمت هایش را شکر کرده باشیم  و از اطلاعات و توضیحات شما ممنون  هستیم .
    ممنون و متشکر
    سلام وبا تشکر از سایت خوبتون امیدوارم مطالب بیشتری در مورد مغز بگذارید .
    وااااااای خیلی ممنوووووووون!
    خیلی وقت بود دنبال مطالبی درمورد مغز میگشتم که به زبون ساده نوشته شده باشه تا راحت بتونم بفهممش!!
    سلام دستتون درد نکنه عالی بود...خیلی استفاده کردم

    فوق العاده بود،ممنون
    بسیار عالی.اگر موشه کسی ان را پیشرفته تر کنید و بیشتر در مورد هر قسمت توضیح بدین. با تشکر.
    بسمه تعالی
    بسیار ممنون. معجونی از زبان سلیس و اطلاعات جامع و کامل

    بسیار. عالی 
  • شادی مشتاق
  • خیلی عالی بود. البته بیشتر برای نوجوانان مناسب بود....سطحش رو بالا ببرید یک کم 
  • دیبوونه ی زیست
  • خیلی عالییییییییییی
    با سپاس فراوان از مطالب قابل فهم و بسیار مفید همراه ترجمه ای عالی.   
    پیروز باشید
    پاسخ:
    متشکرم. موفق باشید
    واقعا عالی بود من با ای سن کم خیلی خوب همشو متوجه شدم و تونستم واسه درس هام استفاده کنم.
  • ساره کچبیان
  • سلام مفید و آموزنده بود.ممنون
    واقعا عالی بود جوری نوشته شده بود که آدم دلش می کشید همشو بخونه!!!
    ممنون از زحماتتون...
    ممنون
    عکس ها توضیحات عالی هستن
  • عاشق زیست
  • عالییییییییییییییییه بود خیلی ممنون
    عالیه خیلی ممنون
    خیلی خوب بودن مچکرم.اگه میشه بگین ک چ طوری این کارارومیکنن.عالی بود دمتون گرررررم.میسی
    ممنون واقعا,همیشه کاربرد همه رو قاطی میکردم,الان دیگه رفت تو مغزم:-D
    سلام
    بسیار عالی بود از این جهت که ساده روان و قابل فهم بود
    پاسخ:
    سلام. متشکرم. موفق باشید
    واقعا عالی بود
    برای تحقیق من خیلی مفید بود
    پاسخ:
    الحمدلله
    خیلی ممنون ولی من میتریم این اطلاعات نظر یک نفر باشد ودرامتحان بنویسم واشتباه باشد😕
    عالی بود
    عالییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی

    خیلی خوب بود حتی برای من 10 ساله

    لطفا مطالب بیشتری بگذارید

    عالی بود ممنون از زحماتتون من عاشق پزشکی مغز واعصابم.
    بسیار متشکر ،خیلی واضح توضیح داده بودید،ممنون
    عالیییییییییییییییی با زبان خودمونی
    من در خواست همکاری با وبلاگ خودمو می دم چون اون هم راجب مغز و اعصابه
    آدرس : http://fullbrain.blog.ir
    عاااااااااااااااااااااااااالی بود ممنون.

    سلام ممنون از مطب مفیدی که گذاشتین منم وظیفه خودم دونستم که از شما تشکر کنم ممنون
    واقعا عالی بود
    کمال تشکر رو دارم 
    فوق العاده بود
    سلام ممنون از مطالب خوبتون
    سلام  مطلبای شمااااا خیلی خیلی خیلی بدردم خورد و عالی بود ممنون از زحمتاتون 
    موفق باشید.
    خوشحالم از اینکه انسان های دانایی مانند شما و این همه افراد جویای علم را در وطنم مشاهده میکنم ، در کارهایتان موفق باشید.
  • دکتر ارسلان
  • عالی بود ... سایت شما فوق العاده است

    دکتر ارسلان 

    عااااالییییییی بود

     

     

     

    تا حالا مطلب به این مهمی و خوبی نخونده بودم

    سایتتون عالی و مطالب فوق العاده بودن . اگه میشه مطالب بیشتری درباره بقیه اجزای بدن و کاربرد آن ها در بدن هم در سایتتون قرار بدید.در کل ممنونم
    Thank you very much
    وااای عاشق مغزم شدم
    عالیییییییییی بود
    سلام، واقعا مثل یک معلم حرفه ای خوب و روان آموزش دادین، همیشه موفق باشید
    وای مرسیی تحقیق داشتم کلی کارم را افتاد دمتون گرم ناموسا
    سلام واقعا خوب بود ممنون فقط اگ قسمتی از مغز رو ک مسئو یادگیری هست مورد بحث قرار بدید ممنون میشم
    عالی بود متشکرم از شما
  • مریم مختاری
  • بسیار عالی و زیبا بیان شده بود. پسرم خیلی لذت برد
    پاسخ:
    موفق باشید
    بسیار مطالب خوبی داشتید.فقط با اجازه تان من مطالب را برداشتم برای تحقیق مدرسه مان
    سلام بسیار ممنونم از ای همه اطلاعات خوبی که به من دادین من بااین اطلاعات تونستم امتحان ترمم را 20 بشوم واقعا سپاس گذارم😙😙😙😙😙😚👧
    لطف کنید درباره ی بقیه ی چیز های چهارم دبیرستان هم بذارید. منظورم مباحث زیستی است.
    متشکرم از لطفتون
    پاسخ:
    سلام. موفق باشید
    خیلییی عالی بود برای پروزه جابر استفاده کردم




    ممنون
    عالی 
    بود لطفا یکم بیشتر بگذارید 
  • پزشک آینده

  • مطالتون عالی بود لطفا برای افراد مبتدی مطالب بیشتری بگذارید
    خیلی ممنونم

    واقعا عالی بود به جرعت میگم اولین سایت جامع و پر بار پزشکی بود

     

    خوب بود ولی اطلاعاتش ناقص بود

  • خانم دکتر اینده
  • مطالب مفید و عالی بود اما خواهشا سطح مطالب رو بالا ببرید
    واقعا عالی بود مرسی
  • خانم دکتر مغز و اعصاب آینده
  • خیلی عالی بود.من درسته که سنم خیلی کمه ولی علاقه زیادی به موضوع مغز دارم و مباحث شما به من کمک کرد تا یک آشنایی کلی با مغز پیدا کنم. ممنون
    عالی بود ممنونم
  • ارزو اعظمی
  • عالی.واقعا ممنون
    عالی بود. مرسی
    ساده قابل فهم.تشکر
    tanks for dis
    عالی بود
    مخصوصا نحوه تلفظ کلمات که نگاشته شده بودند خیلی خلاقانه بود
    ممنونم
    عالیه بابا لایک داری. 



    😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘
    ممنونم،واقن ازش استفاده کردم.مرسی
    مطالب خیلی ساده در عینی که کامل بود بیان شده بود
    با سلام...
    ممنون از مطالبتون
    کاربردی ،ساده  و همراه با مثال که باعث یادگیری سریع و با دوام می شود...
    مزخرف بود
    از چند جا بدون پیوستگی کپی شده بود 
    خیلی ساده و مبتدی بود😐😕
    سلام، ممنون بسیار مطالب مفید و به درد بخور بود ممنون از سایت بسیار خوبتون🌷🌷
    خیلی ممنون .بسیار عالی بود..
    سلام خیلی عالی بود با این لحن زیبا و خودمونی
    به دور از هر بزرگ بینی و از دید بالا به پایین دیدن . واقعا کلمات رو بسیار عالی کنار هم گذاشتید و مفهوم رو منتقل کردید بسیار ساده و جذاب و پر محتوا بود . ایشالا که فعالیت هاتون رو گسترش بدید و علمتون رو منتقل کنید . مردم ما به علم شما نیازمند هستند .اجرتون با پروردگار ایشالا موفق باشید
    مطالب بسیار خوب و مفید بود.
    ممنون
    واقعا خیلی خیلی عالی بود، خدا خیرتون بده💕، و از خدای مهربونم ممنونم که این همه نعمتهای خوب به ما داده، و امیدوارم، که همیشه شاکر باشیم و از انها در راه درستی استفاده کنیم😊
    بسیار عالی 
    امیدوارم در کارتون موفق و سر بلند باشید
    پیروز بهترین
  • شیما کاظمی
  • با سلام و خدا قوت . 
    می خواستم بدانم که کار هسته آکومبنس چیست و جایگاه آن در مغز کجا قرار دارد ؟ 
    باتشکر
    Cool...this is very good:/ i like oloom
    خدا خیرتون بده. 
    خیلی مفید بود. 
  • سید محمد رضا
  • ممنونم چون من می خوام تشریح انجام بدم واقعا عالی بود خیلی ازتون ممنونم
    سلام. ممنون از مطالب خوبتون. همیشه قابل استفاده و مفیده. اگر می تونید
     ضمیمه اون فیلمی شماتیک از فعالیت نورون ها یا مغز بگذارید.سپاس
    عالی بود

    مطالب خیلی مفید وموثر بودند ممنون

    Kheili khb bd mrc az nevisnde ba in adbiat rvonsh

    خیلی عالی بود و خیلی هم استفاده کردم👌👌👌👌

    لطفا از این متن ها بیشتر بزارید مخصوصا تو همین موضوع ک بیشترین طرفدارو داره🙏🙏🙏🙏

    سلام خیلی مطالبتون اموزنده و مفید بود من که خیلی چیز یاد گرفتم از سایتتون خیلی خوشم اومد لطفا باز هم مطالب اموزنده بزارید ممنونمممممممممممممم

     

    سلام خیلی مطالبتون اموزنده و مفید بود من که خیلی چیز یاد گرفتم از سایتتون خیلی خوشم اومد لطفا باز هم مطالب اموزنده بزارید ممنونمممممممممممممم

     

    خیلی مطالب مفید و روانی بودند. متشکر بابت این متن.

    بسیار ممنون و متشکرم عالی بود

    خیلی آموزنده بود .... من که  کلاس هفتمم خیلی خوب تونستم یاد بگیرم

    خیلی خیلی بد بود..........

     

     

     

     

    اما...........

     

     

     

     

     

     

    عالی بود عالی

    خیلی خیلی از شما بخاطر اینکه این مطالب آموزنده رو در اختیار ما گذاشتید سپاسگزارم

    عالی بود 

     

    سلام سایتتون واقعا عالیه من فردا امتحان زیست دارم و فقط مطالب شما رو خوندم مرسی و ممنون از وبلاگ خوبتون سیاوش می کنم تا همیشه داشته باشمش😘🤩😍💛

    سلام خیلی عالی بود کلی چیزا برداشت کردم 

    Great 👍 

    عالی واقعا خیلی زیاد لذت بردم 

    مختصر و مفید* خیلی خیلی ممنون

  • لیدی باگ
  • عالیییی

     

     

     

     

     

    بی نظیر

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی
    طبقه بندی موضوعی
    آخرین نظرات